Tesztek angolul: minitesting.com»
OnlineTeszt > Rólunk

Rövid bemutatkozás

Üdvözöllek a weboldalunkon, Dr. Gáspár Igor vagyok, onlineteszt.com alapítója. Egyetemi oktatóként dolgozom Szent István Egyetemen, Budapesten. Tesztek többségét én készítettem, ezek legfőképpen a következő kategóriákban találhatók: földrajz, IT, matek, filmek, fizika, sport, technológia, tudomány, járművek. Természetesen, számos más szerkesztő is hozzájárult a honlap bővítéséhez. Megjegyezném: senki sem tökéletes, sem én sem a többi szerző, így hibák előfordulhatnak, DE ha hibát találtál, kérlek, jelezz nekünk, hogy kijavíthassuk.

Honlap minden egyes része teljesen ingyenes (örökké).

Ha támogatni szeretnéd ezt a honlapot, nem kérünk pénzadományokat, de ha járatos vagy valami érdekes témában, készíthetnél saját tesztet. Részletek a tesztem oldalon olvashatók.

Nagyon gyakori, hogy ingyenes honlapok pénzadományokat kérnek, hogy lefedjék működési költségüket. Én nem kedvelem ezt a megközelítést, inkább arra kérlek, hogy legyél te is szerkesztő, készíts saját tesztet kedvenc témádból.

Honlapról

OnlineTeszt.com fő célja: szórakozva tanulás. Keresd ki a kedvenc kategóriát, azon belül a tesztet. Ha szükséges, olvasd el az ajánlot irodalmat (vagy oldalt) és kezdődhet a teszt. Ha az eredményed eléri az 50%-ot, rendszer generálni fog egy teljesítési tanúsítványt (kép és oldal). Kedved szerint, megoszthatod akár a képet akár a tanúsítvány online oldalát.

Pontozási rendszer

Minden kérdés értéke legfeljebb 1 pont. Részpontok akkor lehetnek számítva, ha a kérdésre több mint 1 jó válasz létezik (pl. ha 2 választ eltalálsz 3-ból, akkor az a kérdés 2/3=0,67 pontot ér). Végső eredmény (százalék) a következő képlettel van kiszámítva:
pontszám / kérdések száma × 100%.

Ha a tanúsítvány az első próbálkozásod eredménye, rendszer még egy bélyegzővel is bővíti az elektronikus bizonyítványt. Csak első próbálkozások lesznek lementve (név nélkül) adott teszt átlageredmény számításához.

first attempt

Navigáció tesztoldalon belül

Néhány tesztoldal eléggé hosszú és a "scroll tekerés" macera lehet. Pl. a Feltöltés gomb lenyomása után rendszer figyelmeztet ha kihagytál egy kérdést, ekkor nagyon hasznosak lehetnek a navigációs gombok, hogy egyenesen arra a kérdésre ugorjál.